Lokala moderater om AKB:s avgång/Uppsalakoppling på två tänkbara efterträdare

Marta Obminska, riksdagsledamot från Uppsala, tycker att det är ledsamt att se Anna Kinberg Batra lämna partiledarposten. Hon har följt AKB:s politiska karriär länge och på nära håll.

– Hon är en väldigt kompetent politiker, säger Marta Obminska, som inte vill värdera om det var rätt av Kinberg Batra att avgå.

Länsförbund efter länsförbund har krävt hennes avgång de senaste dagarna, men inom riksdagsgruppen har stödet varit starkt, enligt Obminska.

– Som jag bedömer det har hon haft fullt förtroende bland oss även om det hörts kritik ibland. Man ska ha klart för sig att hon tog över som partiledare i en tuff tid, både inrikes- och utrikespolitiskt sett.

Marta Obminska vill inte uppge vem hon ser som lämplig efterträdare.

– Jag vill att den formella gången följs när en ny partiledare nu ska väljas. Men det är klart att det krävs en person som har en kort startsträcka och som har brett stöd i partiet.”

Upsala Nya Tidning – fredagen den 25 augusti 2017 via: http://www.uppgang.com/nyheter/uppsala/lokala-moderater-om-akbs-avgang-4736613.aspx och lördagen den 26 augusti 2017 på sid. A8.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *